Yleistä + Uimarinpolku seurassamme

HTU Stadi ry tarjoaa koillis-Helsingissä mahdollisuuden kaikenikäisille ihmisille mahdollisuuden monipuoliseen uintiharrastukseen.

Voit valita omien tavoitteiden mukaan ryhmän ja saat hienoja kokemuksia vesiurheilun parissa.

Kuinka pääsen mukaan toimintaan?

Jos osaat jo uida jo uida 25-50 metriä voit tulla Kilpauimarin testaustilaisuuteen. Niitä järjestetään tasaisin väliajoin Malmilla ja Jakomäessä. Niistä aina mainos etusivulla kun seuraava on tiedossa.

Jos uintitaito ei ole vielä hallussa voit aloittaa seuramme laadukkailta kursseilta urasi uimarina.

Lisää tietoa kuinka pääset mukaan toimintaan saat valmennuspäällikkö Samuli Hirsiltä. Yhteystiedot

Vesiliikuntakortti

Kaikilla uimareilla tulee olla voimassa oleva vesiliikuntakortti, lisää tietoa vesiliikuntakortista tästä.

Uimarinpolku

PERUSTAA UIMARIN POLULLE

Urheilijan polku on KIHU:n kehittämä pitkän tähtäimen suunnitelma, josta Uimaliitto on kehittänyt oman Uimarin polkunsa.

Huippu-urheilijaksi tavoittelevalle polku on kuvaus siitä, kuinka matka kohti maailman huippua tulisi lajissa parhaimmillaan rakentaa. Yksilöt etenevät polulla luonnollisesti yksilöllisten taipumustensa ja harjoitustaustansa mukaisesti, mutta polku kertoo konkreettisesti sen, mitä taitoja, harjoitusmääriä ja valmennuksen sisällön painopisteitä polulla tulisi eri ikävaiheissa olla.

Huolimatta huippu-urheilun painottamisesta polku sopii hyvin kaikille harrastajille tarjoten hyvät raamit harjoittelulle. Oikeat asiat tulevat näin harjoiteltua lapsen kehityksen kannalta oikeaan aikaan ja harjoittelu on samalla mielekästä.

 

UIMARIN POLKU HTU STADI RY:SSÄ

HTU Stadi ry noudattaa omassa seuramme Uimarin polussa Uimaliiton antamia raameja. Sovellamme polkua niin, että se sopii parhaiten seuramme tilanteeseen ja resursseihin.

Lapsen uintiharrastus alkaa usein uimakoulusta, josta lapsi saa itselleen alkeisuimataidon. Varsinainen  uimataito saavutetaan tekniikkakursseilla. Kilpauintikoulussa uimatekniikoiden hiominen alkaa. Tämän jälkeen uinnista innostuneet lapset voivat jatkaa harrastusta uintiryhmissä. Sen jälkeen tulee jako oman motivaation mukaan joko uintiryhmään tai kilpauintiryhmään.

Kaikissa vaiheissa altaan reunalla ohjaajina ja valmentajina ovat koulutetut ihmiset ja altaassa mukana kivat kaverit.

UIMARIN ETENEMINEN SEURAMME POLULLA:

Jokaisella uimarilla on mahdollisuus hypätä mukaan sivupoluilta suoraan mukaan mutta silloin tulee olla hallussa tietyt taidot jo uinnista.